[before_after type=”flip” before_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Zihin-Haritalari.jpeg” after_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Zihin-Haritalari-2.jpg”]

[/before_after]

[divider style=”none”]

[/divider]

Zihin Haritaları

 

Her insan dinlerken ya da çalışırken not alır. Aldığımız bu notlar kitapların üstüne, kağıt parçalarına olur. Bazen bu notlar aşırı sıkıcı gelir. Uzun notlar tutmak ya da kısalttığımız notları hatırlamak oldukça zor olabilir. Özellikle uzun yazıların temize geçirilmesi işlemi oldukça sıkıcı olabilir.

Zihin haritalandırma yöntemi yüzyıllar öncesinde Romalılara dayanıyor. Daha sonraki dönemlerde Leonardo Da Vinci gibi sanatçılar, düşünürler ve mühendisler işlerini yaparken de haritalandırma yoluna gitmişlerdir.

Zihin haritasının temeli, anahtar kelimeler ve şekiller kullanarak uyguladığımız bir not tutma yöntemidir. Tekniğin temelini Exeter Üniversitesinden Dr. Gordon Howe ve arkadaşlarının yaptığı çalışmaların sonuçları oluşturmaktadır.

Zihin haritaları nerelerde kullanılır?

  • Not alırken zihin haritaları yöntemini kullanabilirsiniz.
  • Ders çalışırken zihin haritaları yöntemi oldukça kullanışlıdır.
  • Planlama yaparken, bir işin yolunda gitmesini teyit etmek için kullanılır.
  • Sunum yaparken kişilerin anlamasına kolaylık olması açısından kullanılır.
  • Rapor hazırlarken, raporların akılda kalıcı ve etkili olması için kullanılır.
  • Beyin fırtınaları yapan insanlar tarafından kullanılır.

© 2018 Bilişsel Akademi, bu bilgiler Bilişsel Akademi’ nin kendi hızlı okuma kitabından alıntılanmıştır. Çoğaltılması dağıtılması ve alıntılanması yasaktır. Kaynak göstermeden sayfaya link vermeden kullanmayınız.