[before_after type=”flip” before_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Yuksek-Sesle-Okuma.jpeg” after_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Yuksek-Sesle-Okuma2.jpg”]

[/before_after]

[divider style=”none”]

[/divider]

Yüksek Sesle Okuma (İnşat)

 

Şiir özel bir tür olduğundan dolayı, okuma işlemi sırasında daha dikkatli olmak gereklidir. Ses tonumuz önemlidir çünkü duygularımızı ve hislerimizi yansıtır. Şiir okurken de duygularımızı ve hislerimizi ifade etmemiz gerektiğinden ses tonu çok önemlidir.

Eğer okuduğunuz şiir duygusal ise alçak ve yavaş bir okuyuşla okunmalıdır. Dini, milli ve manevi şiirler ise daha yüksek ses tonu ile okunması gerekmektedir. Konu şiir olunca tonlamalar, vurgular ve ses tonu en önemli parametrelerden biridir. Her şiir yüksek sesle ya da bağırarak okunmaz. Şiirleri konusuna, içerdiği duygularına göre okumamız gerekmektedir.

 

© 2018 Bilişsel Akademi, bu bilgiler Bilişsel Akademi’ nin kendi hızlı okuma kitabından alıntılanmıştır. Çoğaltılması dağıtılması ve alıntılanması yasaktır. Kaynak göstermeden sayfaya link vermeden kullanmayınız.