[before_after type=”flip” before_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Secerek-Okuma-2.jpeg” after_src=”https://www.hizliokumakursuankara.com/wp-content/uploads/2018/09/Secerek-Okuma.jpg”]
[/before_after]
[divider style=”none”]
[/divider]
Seçerek Okuma
Günümüz dünyasında bilim ve teknolojinin çok büyük bir hızla ilerlemesiyle, her gün tonlarca yeni eser yayınlanmaktadır. Kendi gelişimimiz, hedeflerimiz için okumamız gereken kitap sayısı artmakta ancak bu gelişmelerin sonucu hayat şartlarımızın değişmesi sonucu bize kalan zaman da azalmaktadır. Bu karışıklık içerisinde zamanımızı en faydalı şekilde kullanmamız gerektiğinden okuma hızımız büyük önem teşkil etmektedir.
Okunmak istenen kitapların çok ama zamanın az olması, seçmeli okuma tekniğinin geliştirilmesine neden olmuştur. Seçmeli okumanın hedefi, mümkün olan en kısa sürede metnin bize vermek istediği ana fikri almaktır. Seçmeli okuma yönteminde her cümle ve paragraf okunmaz. İhtiyaç duyulan bilgiyi içeren bölümler okunur. Seçmeli okuma yöntemi, daha az kelime okuyarak, detayların tamamına girmeden metnin vermek istediği temel düşünceyi yakalama imkanı verir. Bu yöntemde zihniniz bir radar gibi sayfaların arasında ihtiyacınız olan bilgileri hızla toplar. Seçmeli okumada aklınız önden ilerler, gözleriniz ise onu takip eder. Bu noktada pasif okuma alışkanlığından aktif okuma alışkanlığına geçmiş olursunuz.
© 2018 Bilişsel Akademi, bu bilgiler Bilişsel Akademi’ nin kendi hızlı okuma kitabından alıntılanmıştır. Çoğaltılması dağıtılması ve alıntılanması yasaktır. Kaynak göstermeden sayfaya link vermeden kullanmayınız.